Formel E-sjåfør sparkes av Audi etter e-sportjuks

Lot andre kjøre under turneringer.

26. mai 2020 17:02

(PressFire.no): Vi har tidligere skrevet om hvordan e-sportene har steppet opp og fylt tomrommet i koronatiden hvor vanlig sport ikke har kunne blitt gjennomført.

Daniel Abt (Foto: Audi)

Spesielt innenfor racing-sjangeren har det blitt avholdt en rekke turneringer, blant annet av familien Solberg, og mange profesjonelle sjåfører har meldt seg på. Det betyr at vi har fått løp med både Formel 1- og Rally-stjerner sammen.

En av disse er proffsjåfør Daniel Abt, som har konkurrert i årets Formel E-sesong for Audi (Formel E-klassen er for elektriske biler). Abt har deltatt i alle Formel E-sesonger siden sporten startet i 2014.

Da sesongen ble stanset som følge av koronaen, ble Abt med i e-sportturneringene «ABB Formula E Race At Home Challenge» avholdt av blant annet Unicef.

Men noe var galt. Abt, som ikke hadde spilt fryktelig godt i tidligere runder, var plutselig langt bedre – og knivet om seieren i helgas løp.

Videoen fra Abt viste ikke ansiktet hans, som var bak masse utstyr, og han stilte ikke til intervjuer etterpå. Flere av de andre sjåførene stilte spørsmålstegn til at det var han i det hele tatt.

Mistankene var nok til at arrangøren kryssjekket IP-adressen brukt i helgas løp mot tidligere runder, og der fant de ut at adressene ikke var lik. Abt kapitulerte da beskyldningene ble lagt foran ham.

I stedet for at han kjørte selv, var det e-sportproff Lorenz Hörzing som kjørte.

Skjult ansikt under streamen.

- Jeg vil be om unnskyldning til Formel E, alle fans, laget mitt og de andre sjåførene for å ha hentet inn hjelp fra utsiden i løpet på lørdag, sier Abt i en uttalelse.

- Jeg tok det ikke så seriøst som jeg burde ha. Jeg er ekstra lei meg for dette, fordi jeg vet hvor mye arbeid som har gått inni prosjektet fra Formel E-organisasjonen.

Abt ble øyeblikkelig utestengt fra fremtidige turneringer og ilagt en bot på ti tusen euro – som skal gå til veldedige formål. Hörzing, som kjørte, er også utestengt.

Men det stopper ikke der for Abt, for Audi har ikke vært like nådig. Sjåføren er suspendert fra all kjøring for laget, virtuell eller «ekte», med øyeblikkelig virkning.

Dette er derimot ikke bare en tidsbegrenset suspensjon, men skal ifølge The-Race.com være et ledd i å sparke han helt fra laget.

- Integritet, gjennomsiktighet og det å følge alle regler til enhver tid er topprioritet hos Audi. Dette gjelder for alle aktiviteter som merkevaren deltar i, uten unntak, skriver Audi i en uttalelse.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3