Forlik i saken mellom Zenimax og Facebook om Oculus

13. desember 2018 16:54

(PressFire.no): Det er spillgiganten Zenimax som nå kan fortelle at de har inngått forlik med Facebook i søksmålet om teknologi i Oculus.

- Vi er fornøyd med at vi har kommet til et forlik og fullstendig tilfreds med løsningen. Selv om vi misliker rettstvister kommer vi alltid til å forsvare misbruk av eiendommen vår, heter det fra Zenimax-sjefen Robert Altmann, rapporterer blant annet CNBC.

Det var bare noen måneder etter at Facebook punget ut 12 millarder for VR-selskapet Oculus i 2014 at Zenimax sakssøkte Oculus.

Saken har flere fasetter – hvor Zenimax anklaget Oulus både for brudd på taushetskontrakter, misbruk av merkevarer som tilhører Zenimax og stjålet teknologi.

I sakens kjerne er «Doom»-skaperen John Carmack, som bidro til utviklingen av Oculus mens han jobbet i Zenimax og til slutt sa opp jobben og begynte i Oculus.

Tidligere har Oculus blitt dømt for brudd på merkevare og taushetserklæringer, og i sommer ble erstatningskravet halvert til 250 millioner dollar i en ankesak.

Nå har imidlertid partene blitt enige om resten av søksmålet og inngått et forlik, men innholdet i forliket forblir en hemmelighet. Zenimax ser seg fornøyd med oppgjøret.

Det hører også med til historien at John Carmack har sakssøkt sin tidligere arbeidsgiver for det han mener er manglende lønn – han ber om 22,5 millioner dollar i søksmålet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3