Forfatter saksøker – mener «Tetris»-filmen er plagiat

– Lik på nesten alle måter.

11. august 2023 11:30

​(PressFire.no): Tidligere i år kom filmen basert på historien om hvordan «Tetris» ble lagd – og hvordan kampen om rettighetene til spillet utenfor Sovjetunionen ble en dramatisk affære med involvering av KGB og makteliter i flere land.

Det er mildt sagt en interessant historie, og selv om filmen (produsert av The Tetris Company, Apple og Imagine) tar seg noen friheter for å gjøre det hele litt mer spennende, så er den fortsatt forholdsvis basert på virkelige hendelser.

Nå har derimot forfatter Dan Ackerman, som også er ansvarlig redaktør hos nettsiden Gizmodo, saksøkt «Tetris»-eierne for plagiat.

Han ga i 2016 ut boka «The Tetris Effect: The Game that Hypnotised the World», som forteller den samme historien. Boka er skrevet etter omfattende intervjuer av personene som var involvert i det som skjedde, og Ackerman sier at filmen er basert på det som står i den.

Han skal ha sendt en tidlig versjon av boka til The Tetris Company, som eier lisensen til spillet, men fikk et strengt brev tilbake fra advokatene deres om at han ikke kunne lisensiere ut historien til å lage filmer.

Dette skal ha skremt vekk potensielle filmpartnere for Ackerman, før selskapet så 

I sakspapirene ramses det opp en rekke scener eller konsepter fra filmen som Ackerman mener er tatt rett fra boken hans – selv om både boken og filmen er basert på de samme hendelsene.

Han ber om minst 4,8 millioner dollar i erstatning (drøye 50 millioner kroner), noe som tilsvarer seks prosent av produksjonsbudsjettet til filmen.

https://www.youtube.com/watch?v=-BLM1naCfME

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3