Foreldre bekymret over barns økende spillbruk under koronapandemien

10. februar 2021 11:16

(PressFire.no): Det er markedsundersøkelsesselskapet IPSOS som har gjennomført en undersøkelse på spilling blant barn og deres foreldre, på bestilling fra organisasjonen Blå Kors.

44 prosent av foreldrene som deltok i undersøkelsen kunne fortelle at barna deres har spilt mer dataspill i forbindelse med koronapandemien, mens 55 prosent av foreldrene er bekymret over barnas spilling.

Det er tidsbruken og frykten for at barn skal bli avhengig av spilling som gjør foreldrene mest bekymret.

Åtte av ti foreldre sier de er usikre på hvordan de skal forholde seg til spillingen hos barna, paradoksalt nok samtidig som over halvparten sier at de ikke er interessert i spillingen til barna i det hele tatt.

Rådgiver i Blå Kors, Hanne Backe-Larsen, sier derimot at foreldre kan få tunnelsyn på denne spillingen.

- Foreldre bør generelt bry seg mindre om hvor mye tid barnet bruker på spilling, og bry seg mer om hva de spiller og hvem de spiller med, sier Backe-Larsen.

Foreldrene virker på den andre siden å ha fått med seg at spilling er hakket mer sosialt enn de kanskje trodde – bare 29 prosent er bekymret for at spillingen skal gjøre barna mer usosiale, en nedgang fra 42 prosent i 2020.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3