For første gang vil ikke alle pokémon dukke opp i et hovedspill

For mye arbeid for utviklerne å legge til alle i «Pokémon Sword / Shield».

12. juni 2019 02:14
Nettløsningen «Pokémon Home» lar
deg samle alle pokémon i skyen.

(PressFire.no): Det måtte vel skje før eller siden.

Etter sin E3-presentasjon hadde Nintendo en livestream sammen med utvikler Game Freak hvor de viste fram det kommende «Pokémon Sword / Shield» til Switch, og der ble det klart at ikke alle av lommemonstrene vil være å finne i de nye spillene.

Det var produsent på spillet, Junichi Masuda som kunne fortelle, med åpenbar tilbakeholdenhet, at serien ikke lenger vil ha én samlet base med pokémon.

Dette til tross for at de nå har utviklet en skyløsning for å kunne overføre alle pokémon på kryss og tvers av «Sword / Shield», «Pokémon Let’s Go!», mobilspillet «Pokémon Go» og de eldre 3DS-spillene.

Til 3DS-spillene kan du allerede overføre, ved å gå fra spill til spill, pokémon helt fra det aller, aller første spillet på den originale Game Boy-en. Med andre ord har du kunne tatt med deg den samme Electabuzz-en helt fra 1998 til 2018.

- Med overflyttingen til Switch, som er mye kraftigere, lar det oss være mye mer uttrykksfulle med hver eneste individuelle pokémon, forklarte Masuda.

Junichi Masuda (høyre) kunne fortelle
den dårlige nyheten.
Junichi Masuda (høyre) kunne fortelle
den dårlige nyheten.

- Det er godt over 800 pokémons i de forskjellige spillene, og hos Game Freak tenker vi mye på hva den beste måten å gå fremover på er, hvordan vi beholder kvaliteten i hver pokémon, og hvordan vi balanserer kampene med så mange pokémon tilgjengelig.

- Alt dette med en begrenset utviklingstid, for vi vil ikke at fansen skal vente for lenge på hvert spill.

- Etter mye diskusjon så har vi bestemt oss for å gå i en ny retning. Spillerne vil bare kunne flytte pokémon fra Pokémon Home dersom de er å finne i Galar-regionens Pokédex.

Kort fortalt: Bare helt nye pokémon som lages for «Sword» og «Shield», pluss spesielt utvalgte «klassiske» varianter, vil være å finne i spillet – eller kunne flyttes over fra de gamle spillene.

Game Freak sier de har brukt mye tid på å velge ut hvilke lommemonstre som fortsatt får være med, og hvilke som utgår, men vi vet ikke hvem som har overlevd knipset eller ikke enda.

Ikke overraskende er fansen rasende på det hele.

Nå må vel undertittelen «Gotta Catch ‘em All» endres.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3