Folka bak «Minecraft» har nå sluppet løs sitt neste

«Cobalt» er et plattformspill med en tvist.

18. desember 2011 17:41

(PressFire.no): Det er bare få uker siden Mojang offisielt lanserte den «ferdige» versjonen av «Minecraft», selv om oppdateringer og utvidelser vil fortsette å hagle i en tid fremover.

Dette spillet startet imidlertid sin suksessferd i mai 2009, da lansert i en alfa-versjon.

De som begynte å spille da, for to og et halvt år siden, fikk muligheten til å kjøpe det til en kraftig redusert pris, noe som ikke bare sikret «Minecraft» en dedikert fanbase og mye gratis PR – men også bidro til å finansiere deler av utviklingen.

Les også: Vår anmeldelse av «Minecraft»

.

Og det er samme forretningsmodell Mojang nå benytter til «Cobalt». Et kreativt plattformspill utviklet av Oxeye Game Studio, med det svenske selskapet i rollen som utgiver.

NB! Se trailer fra «Cobalt» nederst i saken.

Kjøp til halv pris

Nå er spillet lansert i alfaversjon, og handler man nå får man kjøpt spillet til halv pris. Når «Cobalt» går over i neste fase (beta) økes prisen med 25 prosent.

Nå koster «Cobalt» 13 dollar/9,95 Euro.

Dette er en helt annen opplevelse enn «Minecraft», men det kreative aspektet er ivaretatt gjennom at man kan skape egne nivåer og dele med fellesskapet. Du kan også lage dine egne spill i selve spillet, ikke helt ulikt «Little Big Planet»-filosofien.

Du kan nå laste ned «Cobalt» fra de offisielle nettsidene.

Foreløpig bare for pc

«Cobalt» er Mojangs første utgivelse der de opptrer i rollen som utgiver, og spillet ble lansert i alfa-versjon 16. desember. 

I første omgang har spillet bare støtte for Windows pc, mens iOS- og Linux-støtte rulles ut når spillet har gått over i beta-fasen, står det på Mojangs nettsider.

Foreløpig er det bare co-op og flerspillermuligheter tilgjengelig. Utviklerne planlegger å ha enspillerdelen klar først når spillet er ferdig. I mellomtiden håper man at mengden brukerskapt innhold skal være med på å gi spillet mye nytt innhold.

Mojang har ikke sagt noe om når «Cobalt» skal være «ferdig», men allerede nå kan du starte spillingen om du følger denne lenken.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3