FLOCK!

Svinaktig bra humor, men kjedelig allikevel.

Det meste ligger til rette for at «FLOCK» skal være et rasende festlig spill. Til og med ideen med en UFO som bortfører sauer, kyr, høner og griser er så gøyal at man er nødt til å trekke på smilebåndet.


MOTHERFLOCKER - VERDENSROMMETS NOAHS ARK

I hovedsak skal du, ved å styre en mini-UFO, samle dyr inn i romskipet Motherflocker (jepp) for å bli bortført.  Men hvert brett har sine egne utfordringer i form av hindringer. Og for å takle disse hindringene har dyrene forskjellige egenskaper; eksempelvis krymper sauene i vann, kyrne kan løpe gjennom gjerder, hønene kan fly en liten strekning og grisene elsker å rulle i møkka.

Alle disse egenskapene må brukes for å løse de forskjellige utfordringene for å lede dyrene inn i romskipet til deres nye og ukjente skjebne.

Det humoristiske temaet følges opp av et svært sjarmerende visuelt uttrykk. Det er fargerikt og har en barnlig atmosfære. Omgivelsene imiterer et sammensydd lappetepp i rustikke farger, noe som kan minne om gamle teddybjørner.

Selve dyrene er også så gøyale at en må knise litt. Sauene lager en slags skvike-lyd mellom alle bæene når de tasser av gårde, og hønene får panikkanfall når du jager dem av gårde.

Generelt får utseende og humor meg til å tenke på Wallace & Gromit og «Pikmin», noe som ikke er en dårlig ting.


GROUND CONTROL, WE HAVE A PROBLEM!

Problemet med «FLOCK!» er definitivt ikke det visuelle, ideen eller humoren. Spillet er rett og slett litt kjedelig, og det er selve kontrollsystemet som er synderen.

Du styrer en liten UFO rundt dyrene for å samle dem i flokk, og må holde deg bak dyrene for å jage dem i rett retning. Dessverre føles det unøyaktig, treigt og frustrerende. Dermed får du aldri den store mestringsfølelsen og det blir frustrerende.

Det blir aldri så frustrerende at du putter kontrolleren i mikrobølgeovnen, men det er ganske tydelig hvor spillets handikapp kommer fra.

Spillet får dog pluss for å ha en co-op-modus med egne brett som du kan spille sammen med en kompis. Du kan også lage egne brett som kan deles med andre.

Elsker du ALT som har noe «Lemmings» ved seg, kan det faktisk hende du burde sjekke ut «FLOCK» også, og det finnes kvaliteter her, men når selve kontrollsystemet er hovedproblemet klarer det ikke å bli noe annet enn middelmådig for meg.

«FLOCK» er et spill som ser superfestlig ut på bilder og på en video. Men i det du er på brett nummer 30, og fremdeles ikke klarer å styre sauene uten å miste dem i sjøen, kjenner du at festlighetene ikke klarer å stimulere tålmodigheten lengre.

Det er godt mulig kontrollsystemet faller mer i smak på PC-versjonen, last ned demo til PC-versjonen her eller via Steam.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3