Flight Control HD

Kontrollert landing på PlayStation 3.

I serien suksesser fra App Store som blir konvertert til PS3, stikker «Flight Control HD» seg ut sammenlignet med de mange halvhjertede spillene som har funnet veien til Sonys minis-seksjon på PlayStation Store. «Flight Control HD» sin reise over til PlayStation 3 er ikke bare helt naturlig nå etter lanseringen av Move-kontrollerene, men også på mange måter mer i sitt rette element på en stor flatskjerm.

Eventyret startet på iPhone, iPod Touch og noen måneder senere på iPad. Sistnevnte versjon fikk en oppjustert HD-grafikk. På under ett år ble spillet kjøpt og lastet ned 2 millioner ganger. Det Firemint-utviklede spillet har også blitt lansert til Nintendo DS, men det er PlayStation 3-versjonen som inneholder mest valuta for pengene – riktignok hvis du har investert i noe ekstrautstyrt.

Les flere anmeldelser av Move-spill til PlayStation 3:
«Sports Champions».
«Start the Party».
«Kung Fu Rider».
«Tiger Woods PGA Tour 11».
«Tumble».


STRESS I KONTROLLTÅRNET

For «Flight Control HD» støtter nemlig både Move-kontrollerne og 3D-grafikk. Sistnevnte funksjon har vi ikke fått testet, men i skryteskrivet fra utvikleren hevdes det at spilleren da får følelsen av at flyene formelig svever over bakken. For det handler om fly her. Mange fly. Pluss helikoptre.

I rollen som flygeleder krever spillet at du oppviser en enorm ryddighet og god timing i forhold til å veilede disse til en trygg landing.

Du kjenner konseptet godt om du har testet en av de andre versjonene av spillet:

På iPad, iPhone og iPod Touch tegnet du landingsbanene med fingertuppen, mens på PS3 er det Move-kontrolleren som gjelder. Du får et signal på skjermen når et nytt fly (eller helikopter) nærmer seg, og bruker T-knappen på bevegelseskontrolleren for å «gripe» tak og tegne veien mot landingsstripen. Etter hvert blir det et voksent antall fly på skjermen samtidig, så må du hele tiden revurdere om du må legge ny kurs, stokke om på rekkefølgen i farta og generelt ha tunga veldig rett i munnen.

Heldigvis er det en veldig fri struktur i «Flight Control HD» når det gjelder progresjonen. Heldigvis, fordi dette fort kunne blitt enda et av de spillene som gjør at du møter veggen og aldri får oppleve å se hele spillet. Du velger selv bane og konkurranseinstinktet ditt trigges av noe så banalt som online resultatlister der du ser hvordan du ligger an i forhold til resten av verden – eller sammenlignet med dine PS3-venner.

Du får også beskjed om mer generelle milepæler du har oppnådd, og en veldig omtrentlig vurdering i forhold til om du tilhører det øverste eller nederste sjiktet av spillere. Noe så banalt men belønnende som Trophies er også med på å gi deg noe mer å strekke deg etter, men dette er i utgangspunktet et spill som er skapt for å nytes i små porsjoner.

SAMARBEID FOR FIRE

Banene er også veldig varierte. Alle landingsstripene har sine særegenheter rent geografisk, har ulike antall landingsstriper - og du møter også på det klassiske fenomenet natt blir til dag.

Presisjonen med Move føles bra, og du føler nesten at det er verdt å bytte fingerspissfølelsen fra Apple-plattformene mot en stor skjerm og gnistrende HD-grafikk. Dessuten kan du samarbeide med inntil tre venner. Det er et lite pluss i margen, selv om dette stiller ekstreme krav til samarbeid og koordinering. Med fire spillere er det nesten håpløst, men to funker.

Er du uten Move og en 3D-TV, så er det greit å merke seg at «Flight Control HD» også kan spilles med de vanlige dualshock-håndkontrollerne til PS3. Men da må du regne med en langt tyngre måte å spille på – for dette er utvilsomt et spill som passer med nøyaktige bevegelseskontrollere. Eller en stødig pekefinger.

Med dualshock må du håndtere en peker på skjermen som du styrer med venstre analogstikke, finne flyene og tegne landingsbanene ved å holde inne X-knappen og tegne med analogstikken. På ingen måte en umulig jobb, men det føles som en fattig måte å spille på sammenlignet med om du har en Move-bevegelseskontroller.

«Flight Control HD» er faktisk billigere enn mange minis-titler som ligger på PlayStation Store. Småspill som Sony i utgangspunktet bygde for å matche Apples suksess med digitale godbiter, og titler som skal kunne spilles både på PSP og PS3. For 40 kroner er dette et spill du kan putte i kategorien «røverkjøp» – og er sammen med «Sports Champions» og «Tumble» svært gode Move-spill.

Når det er sagt savner vi fortsatt killer-spillet som skal få folk til å løpe til butikken, men gledelig nok ser vi allerede nå, én uke etter lansering, at Sony har bredde i biblioteket av spill som støtter Move.

«Flight Control HD» kan kjøpes digitalt via PlayStation Store på PS3, og koster 40 kroner. Spillet ble lansert 15. september – samme dag som Move-kontrollerne kom i norske butikker, og støtter i tillegg 3D-grafikk om du har en ny TV som er bygd for den slags.

NB! Spillet er også tilgjengelig for iPod Touch, iPhone, iPad og Nintendo DS. 

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3