Flere ting tyder på at «Chrono Cross» får en remaster eller remake

Annonsering snart?

29. november 2021 12:06

(PressFire.no): Det har versert rykter om enten en remaster eller en remake av «Chrono Cross» - kultklassikeren fra 1999 og oppfølgeren til det smått legendariske rollespillet «Chrono Trigger».

Nå har disse blusset opp igjen etter at spillet «Another Eden» fikk en oppdatering i går. Gatcha-spillet vil nemlig få en crossover med «Chrono Cross», der figurenen Kid, Serge og Harle skal dukke opp.

Spillfilene sier det rett fram.

Dialogen disse har er allerede lekket på nett her.

Men dette er altså ikke de eneste pekene til at spillet er på vei tilbake. Det er et lite puslespill å skulle forsøke å finne ut av ryktene som kom før dette, men kortversjonen er noe sånt som:

  • Den irske folkesangeren Éabha McMahon forklarte i et intervju med radiokanalen WLR FM at hun hadde tatt opp en irsk sang for et kommende PlayStation-spill.
  • Denne låta var ifølge McMahon komponert av Michael McGlynn og hans datter – som også synger i låta. De to jobber begge i den irske gruppa Anúna, som er med i en rekke dataspill, inkludert «Diablo III».
  • «Chrono Cross»-komponist Yasunori Mitsuda tweetet tidligere et bilde der han hadde et nettmøte med nettopp McGlynn og hans datter som holdt på å skulle spille inn noe.

Det var nok til at «Chrono»-fansen skummet i munnvikene av glede, og nå kom altså dette nye samarbeidet med «Another Eden», et spill som tilfeldigvis også er skrevet av Masato Kato (som skreiv historien til «Chrono Trigger») og med musikk fra Mitsuda.

For å bare hamre inn at noe er i ferd med å skje, så var en «Chrono Cross»-remaster på lista over spill i en Nvidia-lekkasje for litt siden. Nvidia nektet på at lista inneholdt faktiske spill og at disse var oppspinn – men lista inneholdt også blant annet «God of War» til PC, som ble bekreftet få uker senere.

Kommer det en annonsering under The Game Awards 10. desember?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3