Flere tegn på at ny Switch er på vei

Ny Nvidia Shield har dukket opp på nettet, og refererer til oppgradert Switch-chip.

17. juni 2019 15:25
Nvidia Shield «mdarcy»

(PressFire.no): Vi har tidligere skrevet om at det sannsynligvis er to nye Switch-konsoller på vei, en oppgradert utgave og en mindre versjon som skal «ta over» etter 3DS. Det er The Wall Street Journal som mener å ha flere kilder på dette.

Men det er ikke bare deres kilder som vitner om at noe er på vei. Også utvikler-dokumentasjonen til selve Switch-konsollen har pek mot at noe nytt er på vei.

I firmware-kildekoden til konsollen er det flere plasser referert til en ny SoC (System on a Chip, som samler både CPU og GPU i én pakke) som heter Mariko. Dagens SoC i Switch er en Nvidia Tegra X1 med åtte ARM CPU-kjerner og en Maxwell GPU kalt «Erista».

Nå har det også dukket opp en ny Nvidia Shield i utviklerkatalogen til Googles Android-utviklere. Dagens Shield bruker den samme Tegra X1-chippen som i Switch.

Dagens utgave av Shield kalles «darcy» i katalogen, mens den nye utgaven kalles «mdarcy». Den ekstra «m»-en skal være Mariko, og Mariko blir også omtalt direkte i kildekoden til operativsystemet Linux 4 Tegra som kjøres på Shield.

Den nye chippen, altså Mariko, skal være en oppdatert Tegra-chip som skal kjøre med høyere klokkefrekvenser og lavere strømforbruk. Det ryktes også at den benytter en mer moderne 16 eller 12 nanometerteknologi, mot dagens 20nm.

Det virker med andre ord som det er hold i ryktene, og at en ny Switch (og tydeligvis en ny Shield) ikke er langt unna.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3