Flere spillskapere kutter med respektert rollespillskribent

Det etter flere anklager om seksuell trakassering.

23. juni 2020 14:13

(PressFIre.no): Det er i kjølvannet av et intervju med Chris Avellone og Emily Grace Buck og rollespillet «The Waylanders» at det har dukket opp flere anklager om seksuell trakassering fra Avellone.

På Twitter var det bruker Karissa som kommenterte IGN-intervjuet med at hun «har ingen interesse for noe fra en mann som bruker så mye tid på å jakte på unge kvinner (uten å sjekke alder), skjenke dem fulle og ta dem med til hotellrom».

Avellone blir også anklaget for å dukke opp på avtalte paneldebatter i beruset tilstand eller bare ikke i det hele tatt, i tillegg til å behandle fans og bransjekollegaer dårlig.

I en rekke meldinger utdyper hun oppførselen, hvor han blant annet skal ha sjenket henne full og kysset henne, og senere trakassert en annen kvinne som skal ha ledet til at han ble svartelistet fra en konferanse.

Hun hevder videre at oppførselen også ledet til at han i sin tid mistet jobben - det er uklart om hun sikter til Obsidian-exiten i 2015.

Etter Twitter-meldingene har det kommet flere rapporter om uegnet og trakasserende oppførsel, blant annet fra PR-ansvarlig Jacqui Collins på «Valorant» fra Riot Games.

Hun legger ut en SMS-dialog fra 2013 hvor han åpenbart går over streken, og etterpå ber om unnskyldning.

Collins skriver i meldingen at hun tilgav ham den gangen, men at hun har angret på det i ettertid og er lei seg om det har resultert i at han har skadet noen andre.

Avellone bekrefter langt på vei anklagene i en rekke Twitter-kommentarer hvor han ber om unnskyldning.

Chris Avellone var designer og skribent på spill som «Fallout 2», «Planescape: Torment», «Icewind Dale», «Fallout New Vegas», «Knights of the Old Republic II» og «Neverwinter Nights 2».

Han forlot imidlertid Obsidian Entertainment i 2015 og har i ettertid jobbet som konsulent på en rekke titler – inkludert hos Obsidian.

I det siste har han blant annet fungert som skribent på fjorårets «Star Wars Jedi: Fallen Order» og kommende «Dying Light 2» samt «The Waylanders».  Han hjalp også til på norske «Degrees of Seperation».

Gato Studio kommer nå med en uttalelse hvor de tar avstand fra trakasserende oppførsel og at de ikke lenger jobber med Avellone. Kontrakten gikk ut forrige uke.

Techland skriver også at de ikke tolererer seksuell trakassering, og at derfor har blitt enig med Chris Avellone om å avslutte samarbeidet på «Dying Light 2».

På grunn av det komplekse historiesystemet i «Dying Light 2», hvor man påvirker historien, var Avallone en av de viktige profilene da spillet ble annonsert i 2018.


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3