- Flere har meldt interesse for å kjøpe Square Enix

OPPDATERING: Square Enix benekter samtaler om salg.

16. april 2021 11:13

(PressFire.no): Det er Bloomberg i Japan som melder at flere nå sirkler rundt den japanske spillgiganten Square Enix for et potensielt oppkjøp.

Giganten er kanskje mest assosiert med rollespillklassikere som «Final Fantasy» og «Dragon Quest», men eier også «Tomb Raider», «Just Cause», «Deus Ex» og nylig slupne «Outriders».

Det er foreløpig ikke kjent hvem som har vist interesse for selskapet, men de åpenbare kandidatene er Microsoft og Sony. Enkelte spekulerer også i at Tencent kan være interesserte.

Microsoft har kjøpt flere spillstudioer de siste årene og kom med en bombe da de i fjor kjøpte Zenimax, som inkludert Bethesda og iD Software.

Det er imidlertid kjent at Sony har hatt et tett forhold med Square Enix siden nittitallet og reddet Square Enix i 2001 ved å kjøpe aksjer i selskapet. Aksjene solgte Sony i 2014 for å redde seg selv fra en vanskelig økonomisk periode.

Både Microsoft og Sony har vært tydelige på at de er på utkikk etter aktuelle oppkjøp.

OPPDATERING: Square Enix går nå ut offisielt og benekter at de har fått noen tilbud om oppkjøp eller vurderer å selge.

Det kommer etter at Square Enix-aksjen gikk opp med over 13 prosentpoeng etter nyheten traff nettet.


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3