Går «Medal of Honor» for langt?

Spillkamp mot Taliban vekker følelser.

10. august 2010 10:08

«Medal of Honor» nærmer seg lansering, skytespillet som EA nå har tatt fra en 2. verdenskrigsetting og i stedet lagt til 2000-tallet. Nå er det Midt-Østen – USA mot Taliban – og underliggende; the war on terror som er handlingen. Eller det er nettopp det siste som EA stresser at det ikke er. Det er ikke et spill som skal tolkes for inngående, og «det handler om soldatene på bakken, ikke selve krigen», er mantraet fra utgiveren.

«Medal of Honor» slippes i oktober, og allerede har flere medier fått prøvespille segmenter av spillet. Historiedelen er det EA Los Angeles som står bak, mens det er svenske DICE (Battlefield) som er ansvarlige for flerspillerdelen. Og i denne spillmodusen blir du enten med i koalisjonsstyrkene – eller spiller som Taliban.

- VI FREMPROVOSERER FØLELSER

Eurogamers Dan Whitehead er en av dem som har prøvd «Medal of Honor» i online flerspiller, og han reagerte følelsesmessig da han gikk til angrep på motstanderen; Taliban. Spesielt sterkt ble det etter at broren til en venn av Whitehead nylig ble drept i Afghanistan.

- Dette er en virkelig krig som skjer akkurat nå, med ekte blod, og det å simulere dette for skytefestmoro mens man blir belønnet for drapsbølgene… Vel, det er noe ekkelt ved det. I enspillerdelen kan man ha en historie som legger til innhold og en mening til slaktingen. I flerspiller er det kun for moro.

- I det minste har 2. verdenskrigspillene en historisk distanse, og det faktum at den konflikten har blitt absorbert i populærunderholdning i løpet av de siste 60 årene, skriver Eurogamers Dan Whitehead.

Og DICE forstår noe av ubehaget som kan oppstå i forbindelse med spillingen av flerspillerdelen i «Medal of Honor».

- Vi fremprovoserer noen følelser, men det er ikke om krigen – det handler om soldatene, sier Patrick Liu som er produsent bak spillet til PSM3 Magazine (via Connected Consoles), i kjølvannet av denne og lignende saker.

- Vi kan ikke fjerne oss fra hva handlingen i spillet er og hvem fraksjonene er, men til syvende og sist; dette er et spill, så vi presser ikke eller provoserer for hardt, fortsetter Liu.

«Medal of Honor» lanseres til PC, PlayStation 3 og Xbox 360 14. oktober.

Den seneste traileren, med musikk fra Linkin Park:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3