Fjerner Linux-støtte til PS3

Sonys neste oppdatering på PlayStation 3-konsollen utelukker muligheten til å installere et annet operativsystem. Fra 1. april er Linux historie på konsollen.

29. mars 2010 20:47

Sony melder på sin offisielle PlayStation-blogg at en ny systemoppdatering, kalt 3.21, er på vei. Den 1. april blir du spurt om å laste ned denne.

Denne oppdateringen kommer som et tiltak for å sikre seg mot piratkopiering, for Sony understreker at det er «sikkerhetshensyn» som ligger bak denne nye firmwaren.

- Den neste systemoppdateringen for PlayStation 3 vil bli sluppet 1. april, og vil fjerne «Installer annet OS» (operativsystem – journ. merk.) som er tilgjengelig på PS3-konsoller før Slim-modellen ble lansert i september 2009, skriver Sonys Patrick Seybold på de offisielle PlayStation-nettsidene.

- Denne funksjonen gjorde det mulig for brukerne å installere et operativsystem, men av sikkerhetsmessige grunner vil Sony Computer Entertainment fjerne denne funksjonen gjennom 3.21-oppdateringen, fortsetter han.

BRUKER DU LINUX? TA BACKUP!

Det vektlegges at dette gjøres for å «forsikre seg om at PS3-brukere fortsatt vil ha tilgang til et bredt utvalg av spill- og underholdningsinnhold fra SCE og deres partnere på et tryggere system»

Det er nærliggende å tro at dette skal bidra til å gjøre PS3-systemet enda vanskeligere å hacke, etter at trusselen om dette det siste halvåret har økt.

PlayStation 3 har vært den eneste i dagens konsollgenerasjon som har vært sikret mot hackere.

Sony skriver videre at de som allerede benytter seg av et annet operativsystem på sin PS3-konsoll, kan velge å ikke installere den nye oppdateringen.

Men da må du regne med å få en konsoll som er kraftig amputert i bruk.

For unnlater du å laste ned 3.21-oppdateringen, mister du muligheten til å logge deg inn på PlayStation Network og kan ikke bruke konsollen til de tjenestene som krever nettilgang.

Du går også glipp av fremtidige oppdateringer som har tilknytning til Blu-ray-systemet på konsollen – og dermed også sommerens 3D-oppdatering.

Sony gjør oppmerksom på at du må huske å ta backup om du benytter deg av et annet operativsystem i dag og planlegger å godta installeringen av 3.21-oppdateringen, som altså slippes 1. april. Data som er lagret på harddiskens «Other OS»-del blir ikke lenger tilgjengelig etter å ha installert 3.21.

PS: Dette gjelder altså menyfunksjonen som lar deg installere et annet OS, og dette er bare mulig om du eier en av de gamle, tjukke PS3-konsollene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3