Fjerner kjønnssperringene i «Sims 4»

3. juni 2016 11:18
Tidligere måtte du installere
mods for å få alle klærne

(PressFire.no): EA slapp i går en oppdatering til «Sims 4» som gjør spillet mer åpen for redigering utenfor de tradisjonelle kjønnsstereotypiene.

Du er for eksempel ikke lenger låst til å ha en gutt eller jente, men kan nå også ha transkjønnede figurer i spillet. 

Din virtuelle figur, eller «sim» som de kalles, kan også bytte kjønn når du måtte ønske det.

I tillegg kan du også bruke de kosmetiske gjenstandene i spillet, altså alt fra klær til hårstiler og sminke, uavhengig av kjønnet du har valgt for simmen din.

Tidligere har spillene låst hvilket utstyr som kan brukes til kjønnene, selv om flere uoffisielle modifikasjoner til spillene har vært tilgjengelige for nedlasting.

- Vi har ordnet det slik at spillere kan skape figurer de selv kan identifisere seg med, skriver EA og Maxis i en uttalelse.

- Nå kan damene ha på seg stilige dresser, slik Ellen DeGeneres gjør, eller mennene gå i høye hæler som Prince.

Over 700 gjenstander som var låst til kjønnene blir nå gjort tilgjengelige for alle.

Det er ikke bare-bare å vri om koden i spillet slik at alt fungerer på alle kroppsfasonger, høyder og lignende, og utviklerne har jobbet på denne oppdateringen i over et år.

I tillegg til å bytte kjønn kan du også velge om simmen din kan få barn eller ikke. Alt av valg legges med andre ord i spillerens hender, istedet for å bestemmes av spillet.

EA og Maxis har jobbed med LGBT-forkjemperne i GLAAD på oppdateringen, som kaller muligheten for et bredere spekter i «Sims» for en «spennende utvikling», og at det var en glede å jobbe med programmererne slik at de «kunne lage en «Sims»-verden som er mer presis i sin portrettering av den virkelige verden».

«The Sims»-spillene har alltid vært forholdsvis inkluderende, og har hatt muligheten til å inngå homofile forhold siden det første spillet - noe som gjorde at de ikke fullt så tolerante russiske myndighetene slengte en 18-årsgrense på «Sims 4». Sukk.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3