Sex-dømt fotballspiller fjernes fra «FIFA», «PES» og «FM»

9. mars 2016 19:55

(PressFire.no): Sunderland-spissen Adam Johnson (28) innrømmet i februar å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig fan (15).

Det har blitt en av de største skandalene i britisk toppfotball, og Sunderland svarte med å gi ham sparken på flekken etter domment falt forrige uke.

Nå fjernes han også helt fra de største fotballspillene.

Konami tar han vekk i spilleroppdateringen i løpet av måneden i «Pro Evolution Soccer», men allerede neste uke vil han være vekk fra onlinesmodusene.

EA har også valgt å fjerne spilleren fra «FIFA 16» i diverse moduser gjennom en oppdatering som gikk ut forrige måned, og sier til Eurogamer at de jobber med å også ta han vekk fra andre.

I tillegg har de i en uttalelse sagt de ikke får til å fjerne han fra alle spillene.

Dette skal være på grunn av tekniske årsaker, men akkurat hva det betyr er usikkert. Det kan være så enkelt som at de prøver å forklare at det ikke finnes noen måte å oppdatere spillene til spillere som ikke har koblet maskinene sine til nett.

Sega har også allerede kappet Johnson fra «Football Manager 16».

Johnson sa seg skyldig i å ha i forledet en fan over lengre tid, og ha utført «seksuell berøring» på henne, men nektet for at mer hadde skjedd.

Strafferammen er på mellom fire og ti år. Johnson spilte 12 kamper for det engelske landslaget.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3