Firmware 3.0 skaper problemer

Sviktende kontrollere, nettverksproblemer og «Uncharted: Drake’s Fortune» fungerer ikke lengre.

3. september 2009 11:24

I forbindelse med slippet av den nye PS3 Slim-modellen, slapp Sony 1. september en maskinvareoppdatering i versjon 3.0.

Nå har det dukket opp en mengde problemer med maskiner som har blitt oppdatert.

Les om oppdateringen her.

PROBLEMFYLT OPPDATERING

På det offisielle PlayStation 3-forumet har brukere meldt om at hvite DualShock 3-kontrollere ikke lengre fungerer.

Visstnok skal kontrollerne vise lys på portene 1 og 2, men at kontrolleren allikevel ikke fungerer.

Det har heller ikke hjulpet å koble til kontrolleren med USB-kabel eller resatt kontrolleren.

Foreløpig er problemet oppdaget hos kontrollere med modellnummer CECHZC2H, men forumet rapporterer også problemer med diverse kontrollere som ikke er produsert av Sony.

Et annet problem er at PS3-klassikeren, «Uncharted. Drake’s Fortune», ikke lengre fungerer som det skal. Ifølge rapportene på Gamefaqs-forumet, henger spillet seg opp ved jevne mellomrom.

Foreløpig er det kun dette spillet som har blitt rapportert til å ikke fungere med firmware 3.0.

Så har du planer om å spille opp igjen «Uncharted: Drake’s Fortune» før Naughty Dog slipper oppfølgeren 28. oktober, så må du vente til Sony fikser problemet.

I tillegg har flere brukere også rapportert om nettverksproblemer etter oppdateringen. Brukerne har slitt med å få kontakt med PSN, PlayStation Store og Home.

I forbindelse med oppdateringen gjorde også Sony en del mindre designforandringer i menysystemet til PlayStation 3, og det er ikke alle som er enige med endringene – debattene går heftig på flere forumer, og de er stort sett ikke i favør 3.0-oppdateringen.

Spesielt er det de nye kosmetiske forandringene mange av brukerne ikke er enig med. Skrifttypen i menyen har blitt mye større, og vennelista har fått et nytt, litt voldsomt utseende.

Mange brukere uttrykker misnøye med begge, og lurer på hvorfor Sony ikke har laget en mulighet for selv å velge skriftstørrelse på menyen.

Sony har til nå ikke kommentert problemet eller varslet tiltak for å rette opp feil.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3