«Fire Emblem»-bonansa i natt

Annonserte FIRE nye spill i serien.

19. januar 2017 13:23

(PressFire.no): Rett før midnatt norsk tid hadde Nintendo en dedikert Direct-sending som spesifikt tok for seg «Fire Emblem»-serien.

Det var ventet at det skulle kastes lys over det nylig annonserte «Fire Emblem Warriors»-spillet, en blanding mellom Koei Tecmos «Dynasty Warriors» og sverdheltene hos Nintendo. Dette ble teaset under Switch-avsløringen i forrige uke.

Men vi fikk mer enn som så.

Det lenge omtalte mobilspillet i serien ble avslørt som «Fire Emblem Heroes», og er et såkalt Free 2 Play-spill. Det er altså gratis å spille, men du kan velge å bruke penger på kjappere fremgang i spillet gjennom såkalte Orbs.

Les mer om spillet i denne artikkelen, som også har en egen video fra det.

Remake av klassiker på 3DS

Et «splitter nytt» spill i serien ble også annonsert til 3DS.

Det er snakk om en nyversjon av det gamle Famicom-spillet «Fire Emblem Gaiden», som aldri ble utgitt utenfor Japan (hvor det kom ut i 1992).

«Fire Emblem Echoes - Shadows of Valentia» er navnet på spillet, og har en miks mellom retro-look med lavoppløste sprites og moderne 3D-modeller.

Spillet følger de to protagonistene Alm og Celica i krigen som herjer på Valentia-kontinentet. I tillegg til fullt stemmeskuespill vil spillet også ha animerte cut scenes produsert av Studio Khara.

«Gaiden» hadde litt andre idéer enn mange av spillene i serien, som også videreføres i nyversjonen. For eksempel har det nå sanntidselementer der du løper rundt og utforsker huler i tredjepersons synsvinkel.

Det vil også komme Amiiboer fra spillet basert på de to hovedpersonene. «Echoes» kommer altså til 3DS, og lanseres 19. mai.

To spill til Switch, enda et til 3DS

Enda et nytt «Fire Emblem»-spill ble også annonsert til Switch.

Dette spillet er enda tidlig i utviklingsfasen, og vil ikke bli lansert før i 2018. Dette er det første «Fire Emblem»-spillet på hjemmekonsoll siden Wii-spillet «Radiant Dawn».

Mer vites ikke, annet enn at Nintendo lover at det er et klassisk spill i serien, men det er ikke det eneste «Fire Emblem»-spillet som kommer på Switch.

Den nevnte «Warriors»-utgaven kommer allerede i år, og vi fikk den første kikken på selve gameplayet i en litt forlenget trailer. Som vanlig er det snakk om latterlige comboer, en haug fiender og mye fanservice å finne.

«Fire Emblem Warriors» kommer til høsten, og utvikles overraskende nok også til New Nintendo 3DS-systemene. Også det forrige crossover-spillet i serien, «Hyrule Warriors» kom på New 3DS. Det vil ikke være mulig å spille på de eldre 3DS-modellene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3