Finsk PSN- og Xbox Live-hacker (17) dømt for 50 700 forhold, men må ikke sone

– Forkastelig, sier offer.

8. juli 2015 15:45

(PressFire.no): Julen ble en ganske kjedelig affære for mange som spiller, det sørget hackergruppen Lizard Squad for.

Ved på angripe dataservere med såkalte DDOS-angrep gjennom hele julen klarte de å knele nettjenestene til Sony og Microsoft og hindret mange i å spille.

I januar kom det arrestasjoner som følge av angrepene, og finske Julius «Ryan» Kivimäki(17) var en av dem som var mistenkt.

I tillegg ble en 18 år gammel mann fra Storbritannia arrestert under mistanke for å være koblet til angrepet.

Dømt, men må ikke sone

Nå har Kivimäki blitt dømt for 50 700 forhold av cyberkriminalitet og får en to års betinget dom, hvor han blant annet må offentlig snakke mot cyberkriminalitet. Det skriver The Daily Dot.

Kivimäki har blant annet gått under pseudonymene «Ryan», «Zeekill» og «Zee» og er ikke bare ansvarlig for angrepet mot spilltjenestene, men også for å ha terrorisert en amerikansk familie.

Over flere år skal han ha blant annet ha stjålet identiteten til flere i familien til Brian Strater, i tillegg til å ha tilkalt spesialtrent rassia hjem til dem. Dette skal ha pågått over tre år.

Strater mener dommen er alt for snill og uttaler til The Daily Dot at han finner den «avskylig».

– Jeg har fullstendig mistet troen på rettssystemet, noe som også inkluderer FBI. Han har skadet amerikanske mål og FBI burde ha tatt affære nå, forteller Strater og fortsetter.

Ble identifisert av sikkerhetsekspert

Arrestasjonen av den sytten år gamle finske Kavamaki ble gjort som følge av et samarbeid mellom britisk og finsk politi, mens han ble stilt foran en finsk rett.

Sikkerhetnettsiden krebsonsecurity.com, som også før jul identifiserte Kivimäki som Lizard Squad-medlem etter et intervju med Sky News, skal også ha kilder som hevder at den finske hackeren også ble arrestert i 2013.

Den gangen skal han ha var mistenkt for 60 000 tilfeller innen cyberkriminalitet. Politiet skal ha funnet 3000 stjålne kredittkort hos den da bare 15 år gamle gutten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3