Finsk «CS:GO»-utøver varsler søksmål mot Valve etter turneringsnekt

Solgte kontoen sin til en kompis - som så jukset.

28. mars 2020 20:43

(PressFire.no): Den finske «CS:GO»-spilleren Elias «Jamppi» Olkkonen har varslet et søksmål mot Valve, det melder nettsiden Dbltap.com, som har fått innsyn i dokumenter i saken.

Olkkonen ønsker å saksøke selskapet fordi han har blitt bannlyst fra å delta i offisielle Valve-turneringer i spillet. Dette fordi en konto knyttet til spillet som Olkkonen kjøpte for fem år siden (da han var fjorten år gammel) har blitt utestengt for juks.

Da Valve utestengte kontoen ble også Olkkonen, som stod oppført som kjøper av kontoen, nektet å delta i offisielle turneringer i spillet. Dette fikk deretter så store ringvirkninger at et av verdens største e-sportlag, OG, i oktober i fjor bestemte seg for å ikke ansette Olkkonen.

Olkkonen på sin side sier at det stemmer at han kjøpte spillet, men at han kjøpte det til en venn på et LAN for å kunne spille med ham. Han solgte så kontoen til vennen, som tilsynelatende en gang etter dette bestemte seg for å jukse (og følgelig bli bannlyst).

Finnen ber derfor nå om oppreisning fra Valve for å ha mistet denne jobbmuligheten hos OG.

Valves brukervilkår for Steam sier at man ikke kan selge kontoen sin videre, men det er usikkert om dette holder i EU-domstolene. Frankrike fastslo i 2019 at Valve ikke kan hindre videresalg av spill på Steam.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3