Finn fram keeperhanskene til «FIFA 11»

- Vi har endelig gjenskapt fotball i den virtuelle verdenen, sier EA.

17. august 2010 18:52

I forbindelse med sin GamesCom-pressekonferanse i Köln, kunne Electronic Arts avsløre flere nyheter til «FIFA 11». Fra før vet vi om Personality +, som skal sørge for at ulik spillestil og forskjellige ferdigheter, skal stikke seg ut mer enn tidligere.

En annen nyhet ble avslørt på GamesCom, kalt Be a Goalkeeper. For første gang i fotballspillsammenheng kan du til høsten styre alle 22 spillere på matta, inkludert målvaktene. Det er bare PlayStation 3- og Xbox 360-versjonene av «FIFA 11» som vil inneholde denne funksjonen, skriver EA i en pressemelding.

Chelseas Petr Čech har fått det ærefulle oppdraget med å fronte denne spillmodusen.

Det å tre inn i rollen som en målvakt, innebærer naturligvis at du må tilnærme deg FIFA-spillet på en litt annen måte. EA forteller at de i den forbindelse har et tretrinnssystem der du selv bestemmer hvor mye hjelp du vil ha fra AI’en. Be a Goalkeeper integreres i karrieremodusen i tillegg til at du kan skape en virtuell kopi av deg selv i Virtual Pro 2.0. Føler du for å måle krefter online, blir det dessuten mulig å spille kamper mot menneskelig motstand, 11 mot 11.

- Den fenomenale veksten i onlinespilling og ønsket fra våre fans om å få muligheten til å spille som en målvakt, var drivkraften bak denne innovasjonen i «FIFA 11», uttaler Kaz Makita fra EA i pressemeldingen.

- Venner kan spille med hverandre i sine klubber, der alle 11 virtuelle spillere på banen er menneskestyrt. Vi har endelig gjenskapt fotball i den virtuelle verden, fortsetter Makita.

Gladmeldingen for de som ikke kan vente særlig mye lengre med å prøve dette spillet, er at en demo rulles ut allerede 16. september. Det gir deg to uker der du kan teste «FIFA 11» før lansering.

«FIFA 11» slippes 30. september til PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PC, PlayStation 2, Nintendo DS, PSP og mobiltelefoner.

Se den ferske GamesCom-videoen som introduserer Be a Goalkeeper-modusen:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3