Finanstilsynet ga Activision bot på 359 millioner kroner

Hadde ikke rutiner for å samle eller følge opp trakassering og diskriminering.

6. februar 2023 14:46

​(PressFire.no): Det var i 2021 at det amerikanske finanstilsynet, U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), varslet at de etterforsket Activision for brudd på opplysningsplikten til sine investorer.

Spesifikt var det de mange anklagene om trakassering, diskriminering og arbeidsforhold det ble kikket nærmere på, og nå har en endelig avgjørelse i saken blitt lagt fram.

Slike anklager kan påvirke hvordan selskapet drives, og ettersom Activision-aksjer er tilgjengelige på åpne børser har selskapet en plikt til å fortelle sine investorer om det som skjer.

Finanstilsynet sier at selskapet mellom 2018 og 2021 visste at deres evne til å holde på, rekruttere og motivere sine ansatte var blitt en stor risiko – men at de ikke hadde systemer eller rutiner som kunne samle, analysere og gjøre noe med dette.

–Activision implementerte ikke nødvendige kontrollrutiner for å samle og vurdere klager om arbeidsforhold fra de ansatte, noe som gjorde at de ikke kunne vite om større problemer fantes, og som måtte fortelles til investorer, sier Jason Burt hos finanstilsynet.

Activision ble også tatt i å forsøke å hindre ansatte som sluttet i å snakke med tilsynet. I egne avtaler forsøkte de å kreve at tidligere ansatte måtte varsle Activision om tilsynet tok kontakt.

– Å ta grep for å hindre tidligere ansatte med å kommunisere direkte med kommisjonen om mulige sikkerhetsbrister er ikke bare dårlig selskapsdrift, det er ulovlig, sier Burt.

Activision får derfor en bot på 35 millioner dollar, eller drøyt 359 millioner norske kroner. Selskapet har godtatt boten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3