«Final Fantasy XIV» til PC i september

Mens PS3-versjonen er utsatt til mars 2011.

1. juli 2010 13:41

Square Enix har nå annonsert at onlinerollespillet «Final Fantasy XIV» vil bli sluppet til PC verden over 30. september, men at en spesialutgave vil komme ut allerede 22. september i Europa. Selskapet har ikke bare gode nyheter å komme med, for samtidig annonserer de at PlayStation 3-versjonen blir utsatt til mars 2011. Ingen grunn til denne utsettelsen blir oppgitt.

Det ble tidligere også snakket om en Xbox 360-versjon, men denne ble nylig avlivet på grunn av et restriktivt internettsystem i Xbox LIVE.

Produsenten Hiromochi Tanaka tror de har laget et spill som passer både for drevne og mindre rutinerte onlinespillere.

- Vi vil tilby spillere i hele verden en ny type spillopplevelse på nettet som vi vet vil tilfredsstille ivrige fans av nettspill, men med variert spillmekanikk og historiedrevet innhold også være fristende for mindre erfarne spillere, sier Tanaka i en pressemelding.

En betatest av spillet starter i begynnelsen av juli og vil bli tilgjengelig for dem som forhåndsbestiller fra utvalgte butikkjeder. Kunder som forhåndsbestiller vil også få med eksklusivt innhold.

I tillegg til prisen det koster å kjøpe selve spillet, vil det i likhet med de fleste andre onlinerollespill koste deg en fast, månedlig avgift. Ingen norsk månedspris er ennå avslørt, men prisen på rundt 13 euro i resten av Europa tilsier rundt 100 kroner her i landet.

Handlingen i «Final Fantasy XIV» vil foregå i fantasiverdenen Eorzea som skal bestå av en blanding mellom klassisk fantasy og science fiction.

Det første onlinespillet i Final Fantasy-serien var «Final Fantasy XI», som kom til PlayStation 2 i USA og Japan i 2002 og senere til PC og Xbox 360. Spillet har holdt koken helt siden lansering. Square Enix annonserte i april 2009 at de seks år etter lansering hadde 500.000 spillere online og mer enn 1,7 millioner spillkarakterer i «FF XI»-universet.

Spillet kom aldri ut i Europa da det krever en harddisk til PlayStation 2. Denne harddisken ble aldri sluppet i vår verdensdel.

«Final Fantasy XIV» kan bli det første MMO-spillet på PS3, om ingen kommer Square Enix i forkjøpet.

Se E3-traileren for spillet her:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3