«Final Fantasy XIV» er for populært – nå stanses salget av spillet

Spillerne kommer seg ikke inn på serverne.

16. desember 2021 17:57

(PressFire.no): Online-spillet «Final Fantasy XIV» har aldri vært så populært som nå, der spillet blant annet har sett en tripling i antallet spillere på kort tid på Steam.

Dette skyldes blant annet en stor migrering fra andre nettspill som «World of Warcraft», men at «FF 14» rett og slett går for å være et knallbra spill hjelper nok også på populariteten.

Denne enorme økningen har ført til serverproblemer for Square Enix, og problemene (som har vart i en god stund allerede) toppet seg for et par uker siden da den etterlengtede ekstrapakken «Endwalker» ble lansert.

Ekstremt lange køer for å komme inn på serverne, plutselige utlogginger og kræsjing har vært status for mange spillere i lang tid. Utviklerne har beklaget dette og sier at de jobber med å utvide kapasiteten.

varsler også Square Enix at de tar et svært drastisk grep: Fra nå av stanser de all salg av spillet, både digitalt og i butikk. All annonsering for spillet vil også stanses.

Alle som spiller har allerede fått syv ekstra gratis dager med spilletid, men dette utvides til tre uker kostnadsfri spilling.​

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3