«Final Fantasy XII»-remasteren kommer neste år

Se den første traileren her.

6. juni 2016 12:13

(PressFire.no): Det er allerede gått to og et halvt år siden remasteren av «Final Fantasy X» og «X-2» kom ut til PlayStation 3, mens PS4- og pc-versjonene kom noe etter.

Nå kommer det også en remaster av «Final Fantasy XII», spillet som ble utgitt helt på tampen av PS2ens levetid. Spillet skal komme på PlayStation 4 neste år.

Vaan og co gjør comeback i det Square Enix kaller «Final Fantasy XII: The Zodiac Age», som baserer seg på «International Zodiac Job System»-versjonen av spillet som kom i 2007 – og som aldri ble utgitt utenfor Japan.

Denne utgaven har flere License Boards enn før, som er feltet hvor du oppgraderer figurene dine, og flere endringer i kampsystemet. Blant annet kan du nå kontrollere både summons og «gjester» under kamp.

Alt av grafiske elementer har blitt jekket kraftig opp, og spillet skal også ha langt kortere lastetider enn PS2-spillet. Square Enix har også lagt inn en autolagringsmulighet, og en turbomodus der du kan sette opp hastigheten i spillet når du måtte ønske det.

Også de pre-renderte cutscenene skal ha blitt lagd i høyere oppløsning denne gangen.

I tillegg er lyder og musikk remastret til 7.1 surround-lyd, og du kan velge om du vil høre engelske eller japanske stemmeskuespill.

Musikken er også spilt inn i nye utgaver, men du kan selv velge å bruke de gamle låtene.

Remasteren er kun annonsert til PlayStation 4 enn så lenge, men om vi skal kikke inn i spåkula så tipper vi at det også kommer til pc etter hvert, slik X/X-2 gjorde.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3