«Final Fantasy» for en ny generasjon?

En «spin-off» av «Final Fantasy»-serien er snart her, med klassiske elementer av rollespill men med dagens teknologi. I alle fall hvis vi skal tro spillets utviklere.

15. juni 2010 20:42

«Final Fantasy: The 4 Heroes of Light» ble sluppet til Nintendo DS i fjor høst. Det er det første spillet i serien til Nintendo DS som lar deg ta med opptil tre venner på eventyr i en magisk verden. Spillets utviklere, Matrix Software, lover at «Final Fantasy: The 4 Heroes of Light» vil være et klassisk rollespill med dagens teknologi.  

Her finner du flere E3 2010-nyheter.

Kampsystemet er fortsatt turbasert og det er «random encounters» som gjelder – akkurat som i de eldre «Final Fantasy»-spillene. Traileren som ble sluppet noen dager før årets E3 ble sparket i gang, lover store muligheter til å personliggjøre rollefiguren din. Med ulike jobber og utstyr endres utseende på den aktuelle rollefiguren.

NB! Se traileren nederst i saken.

Spillet utvikles av Matrix Software og gis ut Square Enix. Hvis du er urolig for at Matrix Software kanskje kommer til å gjøre en dårlig jobb med utviklingen av spillet, kan det kanskje hjelpe å ta en titt på studioets merittliste. For Matrix Software har flere solide titler på samvittigheten, fra «Zelda»-kopien «Alundra» til DS-utgavene av «Final Fantasy III» og «Final Fantasy IV».

Protagonisten i «Final Fantasy: The 4 Heroes of Light» er en ung 14-årig gutt som legger ut på et oppdrag for å redde prinsessen Carino, datteren til «King of Horne». Hun har blitt kidnappet av en ond heks som går under navnet «Witch of the North».

Da «Final Fantasy: The 4 Heroes of Light» ble sluppet i Japan i fjor høst vanket det gode kritikker fra det japanske spillbladet Famitsu. De ga spillet 33 av 40 mulige poeng, og spillet solgte 115.000 eksemplarer i løpet av den første uken det var i salg.

«Final Fantasy: The 4 Heroes of Light» er forventet å komme 8. oktober 2010 i Norge, og er eksklusivt til Nintendo DS.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3