Fikk gjennomslag for fem millioner til norske spill

23. november 2017 09:38

(PressFire.no): Det var Venstre som i et møte med norske spillutviklere kunne fortelle at de kom til å foreslå å sette av fem millioner til norsk spillutvikling i sitt forslag til alternativt statsbudsjett.

Nå er den borgerlige regjeringen enige om statsbudsjettet og Venstre har fått gjennomslag for forslaget – det kommer fem millioner til norske spillutviklere.

Fornyer «Spill ut i verden»

De fem millionene er tiltenkt en fornying av pilotprosjektet «Spill ut i verden» fra Kulturdepartementet, Innovasjon Norge og NFI, som overraskende uten evaluering ble vedtatt «avviklet» tidligere i år.

Ifølge Innovasjon Norge vil erfaringer fra prosjektet bringes videre inn i et lignende prosjekt for norske arkitekter.

Det prosjektet hadde i utgangspunktet ti millioner kroner som skulle brukes til å ta norske spill ut i verden, noe som også er målet for Venstre.

I en e-post til PressFire forteller Thomas Lien, rådgiver i Venstres stortingsgruppe, at de nå skal jobbe for å få flertall i næringskomiteen for ytterligere fem millioner til «Spill ut i verden.

Gir med ene hånda og tar med den andre?

Det er imidlertid verd å få med seg at det også kuttes i filmfondet med 16 millioner, som er det samme fondet NFI forvalter penger til spill fra.

Dette er ikke midler som er øremerket spil, så det er foreløpig usikkert om det påvirker de rundt tjue millionene som går til spill årlig. Det er NFI som selv bestemmer hvor mye av fondet som skal gis bort til norske spillproduksjoner.

Foto: Jarle Hrafn Grindhaug / PressFire.no

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3