«Fifa Ultimate Team»-skandalen: Har oppdaget «uakseptabel bruk av én eller flere EA-kontoer»

15. mars 2021 14:48

(PressFire.no): Det var i forrige uke at det kom en avsløring som kunne tyde på at én eller flere ansatte i Electronic Arts har solgt eller forsøkt solgt eksklusive og sjeldne «Fifa Ultimate Team»-kort.

EA responderte kjapt og lovet grundig etterforskning og konsekvenser om anklagende stemte.

Image
Fra dialogen Matteo Ribera hadde om kjøp av Ronaldo-kortet i «Ultimate Team».

Har funnet mistenkelige kontoer

Allerede dager etter kommer det nå en oppdatering fra spillgiganten og i et lengre innlegg avslører de at de har funnet mistenkelig aktivitet på én eller flere kontoer som tilhører Electronic Arts.

De skriver videre at den foreløpige etterforskningen viser at det er snakk om et lite antall kontoer og kort, men påpeker at det er uakseptabelt.

Når de er ferdig med etterforskningen vil de involverte bli straffet i tillegg til at eventuelle kontoer som har vært involvert i kjøp og salg blir slettet.

I innlegget ytrer de forståelse for at miljøet er sinte og frustrerte over at noe sånt som dette kommer fra noen internt i EA.

- Vi vet at tilliten fra miljøene er noe som er vanskelig å tjene opp og er bygget på prinsippet rundt Fair Play. Denne typen aktivitet ryster den tilliten.

- Da vi lagde Ultimate Team sa vi at kort ikke skal kunne kjøpes og selges utenfor spillet, og at det er nøkkelen til å holde spillet trygt fra manipulasjon og dårlige skuespillere. Det er et brudd på det prinsippet også, og vi akter ikke la det stå.

Stopper med kort til sportsutøvere, partnere og ansatte

Avslutningsvis skriver de at de nå har stoppet all utdeling av kort til sportsutøvere, partnere og ansatte.

De påpeker videre at kortene ikke er mulig å kjøpe eller å selge – noe som også heller ikke er tillatt i henhold til brukervilkårene.

Det finnes imidlertid et eget ulovlig marked for kjøp og salg av «Ultimate Team»-kort hvor man har funnet løsninger for kjøp og salg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3