Fifa ser etter andre enn EA

- Må inkludere flere enn én som kontrollerer og utnytter rettighetene.

18. oktober 2021 12:17

​(PressFire.no): Nylig kunne Electronic Arts avsløre at de sikter på å bytte navn på sin ikoniske fotballserie «Fifa» - det fordi organisasjonen krever det dobbelte for å fornye avtalen.

IfølgeNew York times vil de ha én milliard dollar for en ny signering – det ble for meget for Electronic Arts. Merkevareregistreringen for «EA Sports FC» kan tyde på at de allerede har funnet navnet.

Nå varsler Fifa også en ny og bredere satsing på hvordan Fifa-navnet skal knyttes til dataspill og e-sport.

I et innlegg forteller de at har troa på spilling og e-sport etter en «omfattende og strategisk vurdering av spilling og det interaktive markedet».

Det er denne som skal ha gjort at de vil «ta en ny kommersiell posisjon innen spilling og e-sport for å sikre at de er best plassert til å ta avgjørelser som er til gode for alle med økonomiske interesser i fotball».

Videre avslører de at flere teknologi- og mobilselskaper nå aktivt konkurrer om å bli assosiert med Fifa.

I innlegget heter det også at de mener at «overlappet mellom virtuell sport og Fifa sine fotballkonkurranser må være tettere».

Det skal være Fifa World Cup og Fifa Women’s World Cup som skal bli lanseringsplattformer for de nye spillene og e-sport-turneringene.

Dermed ser det ut til å gå mot slutten for «Fifa»-serien slik vi har kjent den – det etter rundt 28 år under Electronic Arts.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3