FIFA-presidenten sier de skal ta opp kampen med EA

– FIFA vil være det beste e-spillet for gutter og jenter.

16. mars 2023 16:47

(PressFire.no): FIFA-president Gianni Infantino, som nylig ble gjenvalgt, har pratet litt om hvordan det neste «FIFA»-spillet blir.

«FIFA»-spillene blir derimot ikke slik vi kjenner dem fra før.

Electronic Arts trakk seg som kjent fra avtalen med FIFA, og fjorårets utgave av den kjente fotballspillserien ble den siste som bærer navnet «FIFA» fra utvikleren – før årets utgave skifter navn til «EA Sports FC».

I praksis vil ikke mye endres for sluttbrukeren. EA har brukt de siste tiårene på å inngå egne avtaler med spillere, klubber, ligaer og cuper, så det eneste som forsvinner er navnet (og VM-utvidelser).

FIFA (organisasjonen, altså) har derimot varslet at de skal lage sine egne «FIFA»-spill fremover, som da blir konkurrerende med «EA Sports FC», den gamle «FIFA»-serien.

Infantino forklarer nå at de skal gå i strupen på EA:

– Det neste «FIFA»-spillet, «FIFA 25», 26, 27 og så videre, vil alltid være det beste e-spillet for jenter og gutter, sier Infantino.

– Vi kommer med nyheter om dette veldig snart.

Det er jo noe gammelmannsk over å kalle spill for «e-spill», men uttalelsen kan ​vitne om at det ikke blir et spill som kommer i år, men tidligst neste år.

Det er ikke avslørt hvem som skal utviklet disse spillene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3