FIFA krever dobbel betaling for spillnavnet, ifølge kilder

Derfor skal EA vurdere å bytte navn på fotballspillene sine – til «EA Sports F.C.»?

14. oktober 2021 12:04

​(PressFire.no): Det var i forrige kvartalsrapport at EA noe overraskende åpnet opp for å endre navn på sin største spillserie «FIFA».

siterer The New York Times kilder på at dette skal være fordi FIFA krever langt mer penger enn før, og at de ønsker å begrense eksklusiviteten EA har til navnet.

For eksempel ønsker FIFA angivelig å kunne lisensiere ut navnet sitt til andre spill, mens EA ønsker å bruke lisensen til mer – inkludert NFT-er knyttet til spillet.

Ti-årsavtalen de to partene mellom går ut neste år, og skal være verd rundt 150 millioner dollar per år. Dette er faktisk den største og mest innbringende enkeltavtalen FIFA har, men de ønsker nå å mer enn doble dette, ifølge New York Times.

Men avtalen skal i grunn bare være for navnet «FIFA» og lisensen til å bruke verdensmesterskapet i fotball hvert fjerde år. Alle andre avtaler, som spillernavn, klubbnavn, arenaer og ligaer skal være inngått utenfor FIFA.

Til sammen skal EA ha over 300 avtaler utenfor selve FIFA-avtalen, og de har åpenbart innsett at selve spillet står støtt selv uten FIFA-navnet.

EA planlegger et eller annet her, for de har nylig registrert varemerker i både EU og Storbritannia som omhandler «EA Sports F.C.» – som kan bli det nye navnet til serien.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3