Fem spillgiganten godtar gigantbot

Men Valve tar kampen mot EU-kommisjonen.

31. august 2019 13:52

(PressFire.no): Det var i våres at EU-kommisjonen satte ned foten for hvordan enkelte spillgiganten har operert med geoblokkering for å kontrollere prisnivået på spill i visse land.

Geoblokkering er brudd på konkurranseloven innad i de 28 EU-landene.

Det er Valve, Capcom, Bandai Namco, Zenimax, Koch Media og Focus Home som er anklaget av kommisjonen.

Der truet de med bøter opptil ti prosent av den globale omsetningen per selskap – noe som utgjør i hundremillioners klassen for enkelte av dem og titalls millioner for andre.

Valve har ikke offentlig regnskap, så det er ukjent hva ti prosent betyr. De eier imidlertid verdens største digitale spillbutikk og det kan derfor være snakk om milliardklassen i bot.

Nå kommer beskjeden om at alle selskapene utenom Valve sannsynligvis kommer til å inngå et forlik med kommisjonen og godtar dermed en bot i bytte mot en strafferabatt på ti prosent, skriver Reuters.

Valve og Steam kommer imidlertid ikke til å godta noen bot og vil forsvare seg mot anklagene til kommisjonen, i tillegg til å argumentere for lukket høring.

De argumenterer blant annet med at bare tre prosent av spillene på Steam brukte geoblokkering og at de skrudde av funksjonen i 2015. Kommisjonen skal ha etterforsket spillselskapene siden 2017.

Nå venter en kjennelse av kommisjonen, i tillegg til av Valve skal forsvare seg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3