Fem norske spill er tildelt penger til utvikling

Mer enn ti millioner fordelt.

3. november 2021 17:36

(PressFire.no): Mer penger er blitt utdelt til norske spillproduksjoner. Det er Norsk Filminstitutt som forvalter spillstøtten til norske utviklere gjennom Filmfondet, og i denne runden er mer enn ti millioner kroner delt ut.

«Snusmumrikken»

«Snusmumrikken» fra Hyper Games får 5 000 000 kroner i støtte.

Spillet omtales som et «musikalsk eventyr» satt til Mumidalen, der Snusmumrikken skal beskytte mot den strenge Parkvakten.

«Blåsbortøya»

«Blåsbortøya», et spill satt til «Earthlock»-universet hvor du skal ta vare på dyr og natur, får tre millioner kroner.

En gruppe barn har drevet i land på en ubebodd øy etter et skipsforlis. Disse må så utforske, bygge og overleve mot uvær og pirater.

Spillet er et såkalt sandkassespill og skal komme til PC og konsoll.

«Ut på tur» (arbeidstittel)

«Ut på tur» fra Krillbite Studio (som tidligere lagde «Among the Sleep» og «Mosaic») får 1,75 millioner kroner. Spillet er et narrativt drevet førstepersonsspill satt til et nordisk landskap. Tittelen er ikke endelig.

«Vikings on Trampolines»

Spillet «Vikings on Trampolines» fra D-Pad Studios («Owlboy») får også 500 000 kroner. Dette er første livstegn fra spillet på lenge, som har vært under utvikling i flere år.

Spillet er et partyspill som lar opp til fire spillere slåss som vikinger samtidig som de hopper rundt på trampoliner.

«Midnattssol»

Mobilspillet «Midnattssol» får 400 000 kroner.

Spillet lages av Trondheimsbaserte Umble, og handler om Oslo-gutten Noa som finner tilbake til sine samiske røtter og identitet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3