Feirer seks år med HomeStory Cup

Snute fikk sitt internasjonale gjennombrudd her - i dag starter moroa igjen.

17. november 2016 11:11

(PressFire.no) I dag starter det 14. arrangementet av HomeStory Cup som over tid har blitt en av de mest tradisjonsrike turneringene i «StarCraft 2»-miljøet.

Det er aldri snakk om de aller største pengepremiene, ei heller den aller største æren, men turneringen som arrangeres av TakeTV i Tyskland byr på så mye mer enn som så. 

Arrangement hvor verdenseliten samles pleier vanligvis å være særdeles høytidelig og seriøst.

Altså ikke helt det samme som man kan forvente under HomeStory Cup. Her verdsettes spillerene ikke bare fordi at de er gode, men også for stemningen de er med å skape under arrangementet.

Det hele vil forøvrig foregå på TakeTV

I noen av de tidligere HomeStory Cup-arrangementene var det ikke uvanlig å se spillere kave rundt i lokalet mindre (eller mer) beruset etter å ha fullført kampene sine, danse og skape begeistring hos publikum.

Ikke ulikt turneringsserien Beyond The Summit, som arrangerer tilsvarende intimturneringer i blant annet «Dota 2» og «Super Smash Bros».

Dette har roet seg etterhvert som arrangementet har blitt større, og det faktum at det ligger en pub rett under lokalet hvor spillerne samles, men det kan fortsatt skimtes litt rabalder om en følger med på streamen. 

Gjennombrudd for Snute

Vi skrur tiden tilbake til 2012. Norske spillere har ikke hatt de store resultatene i «StarCraft 2», men ut av intet dukket det opp en spiller som ville markere seg. 

På forhånd var ikke Snute så godt kjent utenfor de norske grensene, men hadde levert flere gode resultat I 2012, uten at det resulterte i noen store topplasseringer. Litt senere kom derimot invitasjonen til HomeStory Cup VI.

Og det var for alvor her det hele startet for Snute.

Gruppespillet gikk forunderlig bra for den ikke-meritterte nordmannen, som fortsatte et eksemplarisk løp inn i kvartfinalen hvor nederlandske Manuel «Grubby» Schenkhuizen ventet. For de som kjenner igjen navnet vet nok at det skulle vært en tøff kamp, da nederlenderen ikke bare var særdeles dyktig i «StarCraft 2», men også var tidligere verdensmester I WarCraft 3.

God i spill, med andre ord. Men vanskelig for Snute? Pfff, neida. 

Snute ga seg ikke før det sto 3-0 på resultattavla, og gikk lekende lett videre i turneringen. Over i semifinalen var det franske Ilyes «Stephano» Satouri, også kjent da som den beste ikke-koreanske spilleren i verden, som måtte bekjempes. 

En heseblesende 3-2 seier til Snute over Stephano betydde nok mer enn man skulle tro den gang. Ikke bare hadde han levert varene over flere meritterte spillere, men han var også store steg nærmere sin andre internasjonale turneringsseier og gjennombrudd i «StarCraft 2». 

Og det kunne man se på spillingen hans.

I finalen oste det av selvtillitt hos Snute.

Ikke bare hadde han levert en av sine sterkeste turneringen noen sinne, det hjalp nok godt på at finalemotstander Kang «Symbol» Dong Hyun allerede hadde blitt utspilt 2-0 i gruppespillet av nordmannen. 

Ingen nåde ble gitt her heller. 4-0 ble sluttresultatet og vår mann hadde virkelig fått satt seg på kartet.Er man en av de som heller vil se det hele utfolde seg visuelt istedenfor skritflig så kan man se VOD fra arrangementet i 2012 her.

HomeStory Cup XIV starter da altså i dag. Her har du en trailer:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3