FBI undersøker «CS:GO»-juks i USA

Spillere skal ha satset penger på egne proffkamper.

6. april 2021 16:45

(PressFire.no): Det har ikke akkurat skortet på kontroverser innenfor «CS:GO»-e-sporten den siste tiden, med større avsløringer om juks, utestengelser for trenere og kampfiksingsskandaler på løpende bånd.

Etter hvert som e-sporten har vokst, har man også kunnet satse penger via diverse bettingselskaper på kampene i forskjellige turneringer og ligaer i «CS:GO». Det har tydeligvis blitt en for stor fristelse for enkelte spillere, som har både satset penger på egne kamper og med vilje tapt.

Nå varsler interesseorganet ESIC at problemet er blitt så stort i Nord-Amerika at FBI er koblet inn for å rydde opp.

I en prat med YouTuber slash32 sier ESIC-sjef Ian Smith at en «forholdsvis liten, men signifikant gruppe spillere» over lang tid har drevet organisert kampfiksing i den nord-amerikanske Mountain Dew-ligaen (MDL).

Han sier videre at problemet har pågått mye lengre og er mye mer organisert enn man skulle tro.

- Vi jobber med politiet og FBI, som nylig har startet sin egen avdeling for etterforsking av pengespill på sport. De er flinke, men uerfarne på området, sier Smith. Grunnen til dette skal være at lovlig betting på sport i USA er ganske ferskt til å begynne med.

I Australia ble det avduket et større nettverk av juksemakere tidligere i år. ESIC bannlyste 35 spillere for å ha satset penger på egne kamper, blant annet via bettingsiden LadBrokes Australia.

Myndighetene i landet har fulgt opp med anmeldelser av enkelte av disse, hvor det skal komme en uttalelse i løpet av få uker.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3