«Farming Simulator» blir en egen e-sportliga, med høyballstabling og andre bondegårdkonkurranser

«Farmen» kan ta seg en bolle.

25. januar 2019 11:24

(PressFire.no): Verden trenger tydeligvis mer e-sport, og de siste som hiver seg på trenden er ingen ringere enn «Farming Simulator»-utviklerne Giants Software.

Oh yes – jordbruksspillet blir nå en konkurranesport, av en eller annen grunn.

Det har tidligere blitt arrangert mindre konkurranser i spillet, der spillerne stabler høyballer, ved spillmesser og lignendene, men nå tar de steget videre.

Det var under en agrikulturmesse i Tyskland (selvfølgelig) at utviklerne skjønte de hadde noe på gang, etter at tre høyballstablere som konkurrerte i spillet på boden deres plutselig hadde hundrevis av tilskuere.

Det siste spillet i serien, «Farming Simulator 19», solgte over én million eksemplarer på bare ti dager etter lanseringen i november.

Nå holder de på med en egen modus i spillet som setter to lag opp mot hverandre, med tre spillere på hvert lag, og skal lansere en hel liga for høyballstabling (og andre bondegårdkonkurranser).

Med på laget har de sponsorer som Intel, Logitech og en bunke gårdsbruksselskaper (som også skal sponse de forskjellige konkurrerende lagene). Det skal foregå ti turneringer i spillet fordelt både på fysiske events som Paris Game Week og Gamescom, og over nett.

Finalen vil stå på FarmCon 2020 med en pengepremie på nesten én million kroner til vinnerne.

«Farmen» kan bare gå og legge seg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3