«Far Cry 7» skal være under utvikling, denne gangen med frittstående flerspillerspill

Det melder flere medier.

27. januar 2023 12:10

(PressFire.no): Det er nettsiden Insider-Gaming som siterer kilder i Ubisoft på at selskapet splitter opp neste utgave av «Far Cry» i to.

Ubisoft skal ha holdt på med utviklingen av «Far Cry 7» i en stund allerede, men for første gang i serien skal flerspillermodusen skilles ut i et eget spill.

De to spillene var opprinnelig i én pakke (slik tidligere spill har vært), ledet av Dan Hay, men ble splittet opp i to separate prosjekter da han forlot Ubisoft i 2021.

Flerspiller- og énspillerprosjektene heter henholdsvis Project Maverick og Project Blackbird internt i Ubisoft.

Flerspillerspillet skal ifølge Insider-Gaming være satt til Alaska og ha funksjoner som kontrakter, permadeath og et ryggsekksystem.

Nettsiden Kotaku bekrefter deler av det Insider-Gaming sier, og siterer egne kilder internt i Ubisoft som bekrefter at begge prosjektene nylig var et emne i et fellesmøte med Ubisoft-toppsjef Yves Guillemot.

Andre kilder forteller at selskapet har byttet spillmotor fra Cry Engine-baserte Dunia til den langt nyere «Snowdrop», som også er motoren i spill som «The Division 2» og «Mario & Rabbids»-serien.

Dette skal ifølge Kotaku ikke ha vært den første gangen Ubisoft har forsøkt å lage et eget flerspillerspill basert på «Far Cry»-spillene, men tidligere forsøk har endt opp med å bli implementert i hovedspillet.

«Far Cry 6» er det foreløpig siste spillet i serien, og ble lansert i 2021.​

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3