Fant kansellert Dreamcast-spill i utviklersystem

Var så godt som ferdig - nå har moddere gitt det ut.

16. mars 2017 13:53

(PressFire.no): Det er 16 år siden Dreamcast så brått ble dratt ut av markedet etter at Sega var på nippet til å gå åt skogen. Men konsollen vil liksom aldri dø helt ut.

Flere spill er lansert de siste årene, men for noen dager siden dukket det opp en kuriositet i form av et ikke-lansert spill.

«Millenium Racer: Y2K Fighters» kom opprinnelig ut til pc is 1999, men det er neppe mange som har hørt om spillet – en slags «WipeOut»-aktig variant som ikke ser særlig interessant ut – men for litt siden ble en versjon funnet til den gamle Sega-konsollen.

Det var Dreamcast-entusiast Kururin84 som fant moroa etter at han hadde kjøpt et gammelt utviklersett til konsollen og kikket gjennom filene på den. Men det var ikke bare snakk om en uferdig versjon av spillet, eller en demo. Så godt som hele spillet var portet og klart til utgivelse.

Bare noen små-toucher gjenstod for å få spillet spillbart, noe moddere enkelt greide å fikse. Og vips fallera – spillet er nå mulig å brenne ut på en disk og spille på Dreamcasten din, om du vil.

Spillet er neppe bedre enn det var i 1999, men som en historisk morsomhet i den etter hvert så lange historien om Dreamcast er det interessant i seg selv. Hvem hadde trodd at «nye» spill skulle komme ut, atten år etter lanseringen?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3