Fant hemmelig kode i «Super Punch-Out» som låser opp flerspiller

Etter nesten 30 år.

9. august 2022 17:02

(PressFire.no): «Super Punch-Out» kom ut til Super Nintendo i 1994, og var oppfølgeren til det ikoniske NES-spillet (som i utgangspunktet hadde Mike Tyson som sisteboss).

I spillet skal du bokse ned en rekke snedige figurer (inkludert en klovn og en 78 år gammel kung-fu-mester) som bruker alskens ulovlige knep – og var kritikerrost da det kom ut.​

Spillet er også populært blant speedrunnere i nyere tid (og er å finne på Switch sin Super Nintendo-samling), så man skulle tro at spillet nå var ganske greit utforsket.

Men Twitter-bruker Unlisted Cheats fant plutselig ut at man kunne holde inn noen knapper på spillets tittelskjerm. 

Ved å holde inn Y- og R-knappene på kontroller nummer to og så trykke START på kontroller én, åpnes en helt ny meny-skjerm som lar deg velge figur å slåss mot.

Om du så holder inn B- og Y-knappen og trykker START på samme kontroller, vil du kunne styre motstanderen og utføre alle angrep som ligger i spillet (og skal vi tro noen videoer som har poppet opp – også noen som ikke er sett før).

Det er kanskje ikke så rart at denne koden ikke ble funnet før nå, all den tid spillet ikke trengte en ekstra kontroller – det var jo et énspillerspill.

Hvem vet hvilke koder som enda ikke er funnet i andre spill?

https://www.youtube.com/watch?v=OdVWQpeSupo


Takk for tipset, Nina Louise​!

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3