Fansen raser over «Warcraft 3»-lanseringen

Tvinger folk over på nyversjon som mangler mange funksjoner, og Blizzard tar eierskap på alt skapt innhold.

31. januar 2020 12:28

(PressFire.no): Natt til i onsdag var det duket for lansering av remasteren av «Warcraft III», men det har ikke gått slik Blizzard hadde håpet på.

For i sosiale medier raser fansen mot det de mener er en skikkelig nedgradering av spillet, med manglende funksjonalitet over originalspillet og flust med bugs.

For eksempel er det ikke lenger mulig å spille såkalt «ladder» på nett eller å opprette klaner med flere spillere. Man må også være koblet på nett for å spille mot bots.

Men kanskje verst av alt er det faktum at alle de som allerede spilte «Warcraft 3» ufrivillig har blitt flyttet over på «Reforged»-versjonen. Den gamle klienten kan ikke lenger spilles over nett, og den vil automatisk oppdateres til det mange mener er en verre versjon av spillet.

Det betyr at disse spillerne ikke lenger kan spille i ranked-kamper, fortsette klaner eller benytte seg av en rekke andre muligheter – slik de kunne for bare to dager siden.

Flere har også bitt seg merke i at brukervilkårene til spillet har blitt oppdatert med større restriksjoner på hvordan man eier innhold man produserer i spillets «world editor», som lar spillerne

Det virker med det som at Blizzard ønsker å unngå en lignende situasjon som da originalen kom ut – da skapte spillerne egne mods som etter hvert ble mer populært enn «Warcraft 3».

«Defense of the Ancients» begynte som en modifikasjon av «Warcraft 3», og det endte i en treveis rettsak da både Riot Games og Valve begynte å lage egne versjoner av spillet sammen med utviklerne bak originalen – som Blizzard tapte.

I de nye brukervilkårene for «custom games» står det nå at Blizzard tar eierskap til alt av innhold spillerne lager, og at de ikke trenger å kompensere deg om de bruker noe du har lagd.

- Du gir herved Blizzard alle dine rettigheter, titler og interesser i og til alle custom games, inkludert alt av opphavsrett til innhold i slike custom games, står det i brukervilkårene nå.

- Du gir Blizzard eksklusiv, evigvarende, verdensomspennende, uforbeholden, vederlagsfri, irreversibel lisens til å la Blizzard utnytte spillet eller innholdet til hvilket som helst formål på hvilken som helst måte.

PressFire kommer tilbake med en mer fyldig test av spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3