Fansen raser mot Ubisoft etter «Rainbow Six: Siege»-sensur

Fjerner blod, vold og sex for å tekkes Kina.

3. november 2018 18:23

(PressFire.no): Ubisoft har bestemt seg for å fjerne «støtende» innhold fra «Rainbox Six Siege» for å tekkes lovgivning i enkelte asiatiske land.

Spesielt gjelder dette Kina, som har strenge lover når det kommer til innhold i spill.

For eksempel vil alle hodeskaller byttes ut med vanlige fjes, blodflekker på vegger fjernes og spilleautomater som finnes på enkelte baner tas vekk.

Også spillikoner som viser «voldelig» innhold byttes ut. Ikonet som viser at noen er død byttes for eksempel ut, siden det inneholder en hodeskalle.

Endringen vil derimot ikke bare være for den asiatiske utgivelsen, men vil også gjelde for den vestlige utgaven. Dette for å bare ha én versjon av spillet, sier Ubisoft.

Denne forklaringen falt derimot helt sammen kort tid etter bloggposten, for i flere poster på sosiale medier forklarer Ubisoft at det likevel vil være forskjellige versjoner av spillet, basert på region. Dette for å tekkes spesifikk lokal lovgivning.

- Alt som må gjøres for å rette seg etter lokale lover som påvirker gameplay-opplevelsen vil bli lagt til en separat, regionlåst, versjon, skriver community-ansvarlig Craig Robinson på Twitter.

Likevel vil de kosmetiske endringene være gjeldende også i vesten, sier selskapet.

Ikke overraskende har fans av spillet blitt mektig irritert over endringene.

På Reddit og Twitter er det side opp og side ned med folk som skriver at de ikke støtter Ubisofts sensur av spillet, og flere påpeker at Tom Clancy sannsynligvis vrir seg i grava over at et kommunistisk regime kontrollerer utseendet på en vestlig utgivelse.

- Jeg kommer ikke til å støtte dere og feigheten deres med penger, skriver XeernOfTheLight på Reddit.

- Som en lojal «Siege»-spiller siden betaen, så er jeg ferdig med Ubisoft, skriver tabz_jpg.

- Endringene plager meg ikke like mye som grunnen til at dere gjør det. Dere har forrådt prinsippene bak en fri verden for å tjene penger, skriver RishiTheSage på Twitter.

Svært mange sier de nå boikotter spillet helt, i hvert fall til Ubisoft reverserer endringene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3