Fansen raser etter «Warcraft III: Reforged»-storturnering i helga

Spillet kastet ut spillerne hele tiden, og ødela en rekke storkamper.

24. februar 2020 15:13

(PressFire.no): Under helgas «Warcraft III»-turnering under Dreamhack i Anaheim gikk ikke ting helt etter planen, og mange peker mot bugs i den nye remaken til spillet som den store syndebukken.

Under hele turneringen ble det rapportert om disconnects mellom spillere når de kjørte med «Reforged»-grafikken på, selv om hele turneringen kjøres via LAN.

I minst fem kamper som ble streamet på Twitch (og i en rekke gruppekamper) mistet en av spillerne koblingen mot den andre og automatisk tapte kampen. Spillet har ingen mulighet for spillerne til å koble seg opp og fullføre kampene om de først faller ut.

Kanskje verst gikk det ut over svenske Marcus «Thorzain» Eklöf, som på stillingen 1-1 så ut til å skulle vinne mot sør-koreanske Jang «Moon» Jae Ho i kvartfinalen, men hvor spillet kastet han ut midt i et avgjørende angrep han lå an til å vinne.

Dermed måtte runden startes helt på nytt, og denne nye så «Thorzain» også ut til å vinne, men igjen konket spillet og han ble kastet ut – og runden måtte spilles om igjen nok en gang.

Løsningen ble å spille med den gamle grafikken. Denne gangen vant derimot «Moon» den avgjørende runden, og avanserte til semifinalen. Han vant til slutt hele turneringen.

I sosiale medier raser nå fansen mot spillet og kaller opptrinnet for en farse.

Flere mener spillet ikke lenger er egnet til å spille i konkurranseøyemed, og at utvikler Blizzard har ødelagt det som en gang var et svært populært e-sportspill.

Blizzard har måtte tåle mye tyn for «Reforged»-versjonen av «Warcraft III», og det med rette. Her i PressFire ga vi spillet terningkast 1, med sterk kritikk mot store bugs i spillet, og at folk som eier originalspillet ble tvunget over på en versjon av spillet som mangler en rekke basisfunksjonaliteter som online rangeringssystemer og klaner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3