Fansen har portet «Jak and Daxter» til PC

Kan lastes ned nå.

20. juni 2022 10:37

​(PressFire.no): Vi har tidligere skrevet om PC-porteringen av «Super Mario 64» og «Zelda: Ocarina of Time», som har kommet til etter intensiv utvikling fra engasjerte fans.

Porteringene ble til ved at fansen studerte måten spillet fungerer på, og så metodisk gått gjennom og produsert ny kode som kan leses av moderne datamaskiner og som produserer originalspillet når den kompileres.

Eksepsjonelt vanskelig arbeid, med andre ord, men det har resultert i at de to spillene nå finnes på PC og kan oppdateres med fancy nymotens greier som ray-tracing og høye oppdateringsfrekvenser.

Nå har det samme også blitt gjort med PS2-spillet «Jak and Daxter», som nå er portet over til PC.

Originalen ble kodet av Naughty Dog i deres eget programmeringsspråk GOAL, noe som har gjort arbeidet om noe enda vanskeligere.

Spillet er forholdsvis likt, men det er også gjort forbedringer i undertitler, mulighet for flere skjermoppløsninger og kamerakontroll.

Utviklerne sier de er omtrent 80 prosent ferdig, men at spillet er fullt spillbart og kan gjennomføres. Bugs som var å finne i originalspillet skal fikses etter hvert, og nye funksjoner skal også legges til.

For eksempel er støtte for høyere FPS og bedre modeller på ønskelista.

De sier også at de skal i gang med å porte «Jak II» etter dette, og støtte for bruker-mods skal også inn.

Spillet kan lastes ned fra Github her, men det advares mot bugs og slikt enda.

https://www.youtube.com/watch?v=cmChRVAabkw

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3