Fan fikset den ekstremt lange lastetiden i «GTA Online», får 10 000 dollar av Rockstar

Fiksen kutter lastetiden med 70 prosent.

16. mars 2021 11:23

(PressFire.no): «GTA 5» er at av verdens mest populære spill, og spesielt online-delen av spillet har tatt helt av de siste årene.

Men om du har spilt «GTA Online» har du kanskje lagt merke til de ekstremt lange lastetidene som oppstår – ofte over seks minutter (!!) lange.

Loading...

Det viser seg at en feil i koden til spillet gjorde at online-modusen, hver eneste gang det startet, gjorde en ekstremt lite effektiv sjekk av gjenstandene i spillet.

En liste over alle oppgraderinger og gjenstander i spillet ble sjekket hver eneste gang spillet startet, og for hver gjenstand den fant startet den prosessen på nytt.

Dermed måtte spillerne vente sjokkerende lenge på at noe som helst skjedde i spillet, noe som har vært «standarden» i spillet i syv år nå.

Men redningen kom fra fansen selv. For noen dager siden la kodesnoker tostercx ut en bloggpost hvor han hadde funnet ut av problemet og implementert en fiks som kuttet lastetiden med over 70 prosent i enkelte tilfeller.

Litt flaut for en så stor utvikler som Rockstar, og hele greia må ha gjort at noen der borte har brukt utestemmen til utviklerne, for nå varsler de at fan-fiksen blir implementert i spillet som en offisiell oppdatering.

Tostercx har fått ti tusen dollar som takk for hjelpen, en sum vanligvis som vanligvis gis ut til personer som finner alvorlige sikkerhetshull i koden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3