«Fallout» er på vei som TV-serie, men annonseringen får AI-tyn

25. august 2023 12:19

(PressFire.no): Amazon har annonsert at et TV-show basert på «Fallout»-spillene kommer til deres Prime-strømmetjeneste neste år.

Serien skal være satt til Los Angeles og de overlevende fra velv 33. I spillserien var byen en av de hardest rammede av atomkrigen, og er bare omtalt som «The Boneyard» – det var også her Vault-tec bygde sitt første velv, som spillerne besøkte i det første «Fallout»-spillet.

Annonseringen kom i form av en tweet som inneholdt et 50-tallsaktig postkort:

(Klikk for større)

Men i etterkant har flere påpekt at postkortet virker å stamme fra en AI-bildegenerator.

Bildet inneholder nemlig en rekke feil som er typisk for slike AI-er, som ikke alltid greier å forstå kontekst eller hva som skal være hvor for at bilder skal oppfattes som «ekte».

For eksempel har den røde bilen fronten bak på bilen, og rattet foran. Kvinnen helt til venstre har tre bein som forsvinner inn i noen blomster, mens det svært brede fortauet har biler kjørende på seg. Palmetreet bak teksten har også en merkelig knekk.

Kjekk løsning for de som ikke liker å rygge, da.

AI-generering av slike promo-bilder er neppe noe som kommer til å gå vekk, men som påpeker så er det ekstra betent at et TV-show bestemmer seg for å droppe kunstnere som vanligvis produserer slike bilder.

For de siste 100 dagene har mange tusen fagorganiserte som jobber med film og TV streiket mot dårlige lønninger og arbeidsvilkår.

Nettopp bruken av AI er et av temaene som ønskes regulert av SAG-AFTRA, som representerer skuespillere og produksjonsmannskaper, og WGA, som representerer skribenter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3