«Fall Guys» har blitt megapopulært på bare én uke - men nå kommer jukserne

Over to millioner solgte siden lansering.

12. august 2020 15:39

(PressFire.no): Den siste tida er det ikke «Last of Us», «Ghost of Tsushima» eller noen av de «vanlige» storspillene som «CS:GO» eller «League» som har vært i vinden.

I stedet har det forholdsvis enkle «Fall Guys» tatt tronen og er både det mest solgte og mest sette spillet på Twitch.

I spillet styrer du en liten klumpete figur som skal konkurrere mot 59 andre spillere på nett i en rundebasert arena hvor oppgavene mikses mellom for eksempel å være førstemann i mål på en hinderløype, ikke falle ned fra en roterende plattform eller være sistemann med en hale (som kan stjeles) når tiden går ut.

Hopp og sprett.

Svært populært

Det er simpel moro, men fargerik grafikk, enkle kontrollere og kjappe kamper gjør det til en fornøyelig affære.

Spillet har på en knapp uke solgt over to millioner eksemplarer på Steam, og ligger konsekvent på over 100 000 samtidige spillere der. Samtidig har spillet også vært gratis på PS4 for de med pluss-abonnement – uten at vi har fått noen tall fra der enda.

Men som med andre populære spill har det også begynt å bli mye juksing i spillet. Folk løper av gårde i alt for rask hastighet og blir ikke slått ned av hindre.

I sosiale medier florerer det av rapporter om folk som jukser og ødelegger for andre spillere.

Tar jukserne

Nå varsler utviklerne i Mediatonic at de har skrudd på en anti-juks i spillet, som har brukt dagene siden lansering på å lære seg hvordan disse oppfører seg.

- Vi har et system på plass som siden den første dagen har lært seg hvordan ærlige spillere oppfører seg, sier teknologisjef Rory Marquis til Kotaku.

- Vi har nå begynt å bruke dette for å finjustere hvordan vi finner og straffer juksere.

Ifølge utviklerne har de nå sett et markant fall i antallet juksepaver, men det er vel bare er et spørsmål om tid før de må justere igjen.

Spillet er ute til både pc og PlayStation 4. Andre plattformer vurderes, ifølge utviklerne.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3