«Factorio» kommer til Switch

Bærbart spill-crack.

14. september 2022 03:44

​​​(PressFire.no): Det herlige byggespillet «Factorio», hvor du skal sette opp og utvide en automatisert base for å sanke nok ressurser til å komme deg av en fiendtlig planet, er på vei til Switch.

Å si at dette spillet er avhengighetsskapende er kanskje universets største underdrivelse. Etter utallige timer i spillet har PressFire-redaksjonen fortsatt drømmer om samlebånd og effektivisering.

Grunnspillet vil være akkurat det samme som på PC, uten forenklinger eller begrensinger, varsler utviklerne. Den eneste (og ganske store) forskjellen er at Switch-versjonen ikke støtter nedlastede modifikasjoner.

Ut over dette vil spillet støtte krysspilling i flerspiller mellom PC og Switch, og lagringsfilene vil være kompatible på kryss av disse. Man kan ikke overføre lagringsfilen direkte, men ved å sette opp en flerspillerøkt vil man kunne laste ned lagringsfilen.

Rent teknisk skal spillet kjøre i 30 til 60 bilder i sekundet, både i håndholdtmodus og på TV-en. Mer interessant er det kanskje at spillet nå offisielt støtter håndkontrollere – der man får opp et hjul med tilgjengelige gjenstander og verktøy.

Switch-versjonen vil likevel ha begrenset støtte for tastatur, men en kontroller er likevel nødvendig for å bevege seg rundt. Full støtte for mus og tastatur skal være planlagt.

Spillet lanseres 28. oktober. En demo vil også være tilgjengelig.

https://www.youtube.com/watch?v=yaOAU6ampK0

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3