Facebook med ny spill-app

Tar opp kampen med Twitch og Mixer.

20. april 2020 11:26

(PressFIre.no): Facebook lanserer i disse dager sin nye satsing på elektroniske dataspill – en egen app som samler spillrelatert innhold fra Facebook inn i egen app.

I en annonsering forteller sosiale medier-giganten at 700 millioner av de 2,5 milliarder månedlige brukerne allerede konsumerer innholdtilknyttet spill.

Appen samler spillinnhold du eventuelt allerede følger på Facebook, i tillegg til å tilby mer av det samme. I tillegg til å inkludere en rekke småspill som blant annet kjent fra Messenger-appen.

Den opprinnelige planen skal ha vært å slippe appen i juni, men skal ha framskyndet planene på grunn av den pågående pandemien.

- Å generelt investere i spilling har blitt en prioritet for oss, fordi vi ser på spill som en form for underholdning som virkelig kobler folk sammen, sier sjefen for Facebook-appen Fidji Simo til New York Times.

- Det er en form for underholdning som ikke bare er en form for passivt konsum, men underholdning som er interaktiv og bringer folk sammen.

Appen har vært testet i visse deler av Asia og Latin-Amerika det siste året og er nå lansert på Google Play i vår verdensdel. Apple-versjonen skal være klar for lansering så snart den er godkjent av Apple.

Facebook lanserer nå også et nytt turneringssystem som er integrert med Facebook sitt arrangement-system.  

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3