Facebook kjøper «The Order: 1886»- og «God of War: Chains of Olympus»-utviklerne

Hentes for sin erfaring innen VR.

23. juni 2020 06:22

(PressFire.no): Samtidig som Microsoft annonserte at de legger ned videostrømmesatsingen Mixer til fordel for en avtale med Facebook kommer Facebook med flere overraskende nyheter.

Sosiale medier- og vr-giganten har kjøpt spillstudioet Ready at Dawn – studioet som sto bak lanseringsspillet «The Order 1886» til PlayStation 4.

Inntil «The Order: 1886» hadde studioet et tett samarbeid med Sony og laget flere «God of War»-spill til håndholdtkonsollen PSP, i tillegg til en oppusset versjon av spillene til PS3.

De ga også ut et eget «Jak & Daxter»-spill i 2006 – riktignok med Daxter i hovedrollen og derfor også med tittelen «Daxter».

Etter «The Order: 1886» har studioet slitt med å få oppmerksomhet, men har laget flere spill for VR-brillene Oculus Rift.

Deres erfaring med virtuell virkelighet er også grunnen til at de nå går inn i Facebook sine interne studioer.

I kunngjøringen skriver Facebook at de anser dem som pionerer innen VR og at de sammen med Facebook sine nye framstøt innen VR-teknologi «kan utforske en framtid med originalt og rikt innhold for VR».

Oppkjøpet kommer tett på kjøpene av studioet bak «Beat Saber» og «Asgard’s Wrath», som begge ble kjøpt tidligere i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3