«Fable»-studioet ble lagt ned, men disse lager et nytt spill i serien likevel

31. mai 2016 09:53

(PressFire.no): Det er ikke mange ukene siden vi måtte formidle nyheten om at Microsoft hadde valgt å legge ned det respekterte spillstudioet Lionhead - og dermed også «Fable: Legends».

Lionhead Studios ble grunnlagt av Peter Molyneux og sto bak blant annet «Black & White» og «Fable»-serien. Molyneux ble også sjefen for Xbox-spill i Europa i en periode, før han sa opp jobben og startet et nytt uavhengig studio.

Nytt studio med nytt «Fable»-spill

Og nå kommer nyheten om at en gjeng fra Lionhead Studios, som mistet jobben, vil ferdigstille ett av «Fable»-prosjektene de startet på. Det skriver IGN.

Det viser seg at studioet jobbet med et digitalt kortspill basert på «Fable»-universet, og at et nyopprettet studio som består av tidligere Lionhead-utviklere vil ferdigstille det.

Åtte år gammel idé

Selve idéen skal være hele åtte år gammelt, men utviklingen begynte i 2014. Etter at beskjeden om nedleggelse av Lionhead Studios kom, skal utviklerne ha hasteutviklet en prototype.

Microsoft stiller imidlertid ikke med finansiering til å ferdigstille spillet og det ferske studioet vil derfor at fansen skal betale gildet gjennom folkefinansiering.

En lukket beta til pc ov Xbox One skal være planlagt mot høsten, men målet skal være en lansering av spillet i 2017.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3